2021-11-09 15:04:38• hírek • Bede Emőke

Tudta, hogy koronavírusos, mégis maszk nélkül villamosozott egy férfi - VIDEÓ

Annak ellenére, hogy az elmúlt másfél év világszerte a pandémia árnyékában telt, úgy tűnik, néhányak még mindig nem értik, miért fontos betartani az alapvető egyéni óvintézkedéseket, melyek a nevével ellentétben nem csak magát az egyént védik, hanem mindenkit, akivel hosszabb-rövidebb ideig kapcsolatba kerül. Különösen akkor, ha a szóban forgó személy koronavírus-fertőzött.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint annak az aradi történet, melyről a csendőrség számolt kedden. Mint írják, a járőröző csendőrök hétfő este egy villamoson egy fiatal párt fedeztek fel, akik a hatályos rendeletet megszegve sem viseltek szájmaszkot. A csendőrök igazoltatni szerették volna a 21 éves férfit és barátnőjét, s noha azok állítása szerint nem volt náluk személyi igazolvány, a hatóságiaknak nem okozott különösebb gondot azonosítani őket. Igen ám, csakhogy a fiúról az is kiderült, hogy október hónap végén koronavírus-fertőzést igazoltak nála, melynek értelmében két hétre karanténba kellett volna vonulnia.


A fiatal férfi azonban ahelyett, hogy otthon megvárta volna, míg az intézkedés lejár, maszk nélkül utazgatott a villamoson. Hogy ez az első alkalom volt-e, hogy megszegte a hatósági rendelkezést, vagy már a többedik, azt értelemszerűen nem lehet tudni, az viszont biztos, hogy hamarosan a törvény előtt felelhet tettéért, ugyanis amellett, hogy maszkviselés elmulasztása miatt 500 lejre bírságolták, bűnügyi nyomozást indítottak ellene.
 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: